Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΒΛΕΠΕ ΚΑΙ:  http://youtu.be/7lWawxokO9o
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 3 Μαρτίου  έως και την Πέμπτη 5 Μαρτίου  2015 η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου  του σχολείου μας στην Αθήνα. Συμμετείχαν εξήντα οκτώ μαθητές και τέσσερις συνοδοί καθηγητές. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε ξενάγηση στο Βράχο και στο Μουσείο της Ακρόπολης, επίσκεψη στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, επίσκεψη στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Πρωταρχικός σκοπός ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθητές μορφωτική εμπειρία αλλά και ψυχαγωγία.
 Το βράδυ της πρώτης μέρας οι μαθητές παρακολούθησαν κωμωδία που τους προσέφερε ένα δίωρο ψυχαγωγίας με μία εξαιρετική παράσταση. Το πρωί της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Βράχο της Ακρόπολης, ενώ το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι μαθητές απόλαυσαν την επίσκεψη μέσα από τις γνώσεις και τις επεξηγήσεις των ξεναγών. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την  καρδιά  της  σύγχρονης Ελληνικής  Δημοκρατίας. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του και τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού στην πατρίδα μας. Την τελευταία μέρα επισκέφτηκαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
         Γενικά, η εκδρομή στην Αθήνα κρίνεται επιτυχημένη, επειδή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να επισκεφθούν μια μεγάλη πόλη, να γνωρίσουν χώρους που γνώριζαν μόνο από τα βιβλία τους και την τηλεόραση,  αλλά και να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Ήταν τελικά μια εποικοδομητική επαφή με τον αρχαιοελληνικό αλλά και με τον σύγχρονο πολιτισμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.