Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή μαθητών στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς 2012

      Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης διοργανώνει και φέτος τις λαογραφικές εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς που ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012.


    Η συμμετοχή των μαθητών των σχολείων στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς τα τελευταία χρόνια χαρίζει στην Αποκριά μοναδική ζωντάνια και δίνει στους  μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη φυσιογνωμία της πόλης, τα έθιμα και τις παραδόσεις της και να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί και  συνεχιστές μιας ζωντανής παράδοσης.
   ...Συγκεκριμένα οι μαθητές μπορούν και φέτος να πάρουν μέρος στους παιδικούς φανούς και χορούς  καθώς επίσης και  στο αποκριάτικο παιχνίδι Sourd Games.


   Τα Sourd Games θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου 2012 από τις 10.30 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην Κεντρική πλατεία και στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, όπου εκεί θα βρίσκονται οι Σταθμοί και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών  και η κάθε ομάδα θα πρέπει να περάσει από κάποια δοκιμασία. Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές ηλικίας 12-18 ετών (μαθητές ΣΤ' Δημοτικού, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)...

(ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ "ΓΚΟΥΡΓΚΙΛΙΑ").
                                                                               ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΠΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.