Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Κέντρο για τα Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

   Σας διαβιβάζουμε την πρόσκληση του Κέντρου για τα Χαρισματικά - Ταλαντούχα παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια που είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού με ιστορία 128 ετών, με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κέντρου και χορηγεί μεγάλο αριθμό υποτροφιών. Tο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά τέθηκε φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    Το Κέντρο για τα Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
    Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου διεξήχθησαν πέρυσι εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα με και τη συνεργασία πολλών Δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στις εξετάσεις συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 παιδιών, από τα οποία 90 μαθητές κρίθηκαν επιλέξιμοι και παρακολούθησαν το πρώτο Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2014 με πολύ μεγάλη επιτυχία.
    Για τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις: Αθήνα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Κω, Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Τρίπολη, Μυτιλήνη, Κοζάνη και Ρόδο. Οι εξετάσεις στην Κοζάνη θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015.

\  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο http://www.cty-greece.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.