Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

           
          Τον αγαπημένο ήρωα «Ρομπέν των δασών» απόλαυσαν οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Κοζάνης μαζί με μαθητές και άλλων σχολείων της πόλης αλλά και της Καστοριάς, από την παιδική και εφηβική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.
            Τα παιδιά παρακολούθησαν με ασυνήθιστη προσήλωση τα κατορθώματα του φανταστικού Άγγλου παράνομου ευγενή, που έκλεβε από τους πλούσιους για να δίνει στους φτωχούς. Μέσα από την πειστική ερμηνεία των ηθοποιών και τη διεισδυτική σκηνοθετική ματιά της Μαρίας Βαρδάκα, το έργο έδωσε την δική του εκδοχή για τη ζωή και τις περιπέτειες του ήρωα. Φράσεις όπως «η εξουσία μολύνει σαν αρρώστια όποιον την έχει» πέρασαν τα αντιεξουσιαστικά και επαναστατικά μηνύματα του έργου. Σκηνικά πρωτότυπα, με δέντρα και ανεμόσκαλες, ευφυή σκηνοθετικά ευρήματα, όπως η πτώση του στρατιώτη από την σκηνή ή η κάθοδος των ηθοποιών στο κοινό, προκάλεσαν την περιέργεια και ενίσχυσαν τη συμμετοχή του.
           Τελικά, επρόκειτο για μία ποιοτική θεατρική παράσταση, που απόσπασε τις καλύτερες κριτικές από μικρούς και μεγάλους και απέσπασε συγχαρητήρια για όλους τους συντελεστές του αξιόλογου έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.