Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πλανήτης Γη, μια επίκαιρη ταινία για το σχολείο μας



Από τους βραβευμένους δημιουργούς της σειράς ντοκιμαντέρ "Planet Earth" του BBC, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με σκηνοθέτη την ίδια τη φύση και πρωταγωνιστή τη γη μας.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην υδρόγειο με σκηνικά τους πιο μαγευτικούς τόπους του πλανήτη. Γυρισμένο σε 200 διαφορετικά σημεία από 26 χώρες, με γυρίσματα που κράτησαν συνολικά 5 χρόνια και 250 ώρες εναέριας φωτογράφησης - δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι παρόμοιο.
Με οδηγό τον ήλιο στο ταξίδι μας, παρακολουθούμε τρεις μητέρες που αγωνίζονται να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Μία πολική αρκούδα, μία ελεφαντίνα και μια φάλαινα μάχονται να επιβιώσουν, να βρουν τροφή και να προστατευτούν από τους εχθρούς τους. Η ιστορία τους, μια ιστορία που παίζεται δισεκατομμύρια φορές την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο, από κάθε ζωντανό πλάσμα που βρίσκεται κάτω από τον ίδιο ήλιο…

Σπάνιες εικόνες από μια Γη που καταστρέφεται καθημερινά και μπορεί τα παιδιά μας να μην προλάβουν να δουν… Η ταινία αποτελεί μνημείο τοπίων που δυστυχώς δεν θα υπάρχουν πια σε αυτή τους τη μορφή μετά από 10 ή 20 χρόνια, αλλά και μήνυμα ώστε να δράσουμε άμεσα για να προστατευτεί ο όμορφος αλλά εξαιρετικά εύθραυστος πλανήτης μας.

Πρωτότυπος Τίτλος: Earth
Σκηνοθεσία: 'Αλαστερ Φόδεργκιλ, Μαρκ Λάινφιλντ

Διάρκεια: 96 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.