Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

«Η 10η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ...

   ...ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ( Π.Ο.Σ.Ε.Α.) ΑΝΑΒΕΙ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
   Η  10Η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών ( Π.Ο.Σ.Ε.Α)  ανάβει τη Φλόγα της Αγάπης τη Φλόγα της Ζωής στο βωμό του Δήμου Αμαρουσίου στην Αθήνα, με τη δάδα που σχεδίασαν οι φοιτητές του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

                                                    
Η Δάδα θα διατρέξει όλη την Ελλάδα, με σημεία αναφοράς τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών καθώς και φορείς,  που ενεργοποιούνται στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Η Λαμπαδηδρομία ξεκινά στις 17 Αυγούστου από τον Δήμο Αμαρουσίου και  θα καταλήξει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Καναλάκι Πρεβέζης, όπου και θα ανάψει ο βωμός για την έναρξη της 25ης Αμφικτυονίας Εθελοντών Αιμοδοτών. 
Η «λαμπαδηδρομία»   της συνεργασίας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας  με τον Σύλλογο «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» στην Κοζάνη ξεκίνησε το 2009 με αφορμή την 1η Αιμοδοσία στο Ίδρυμα  και την ίδια χρονιά  στον σχεδιασμό της δάδας των Εθελοντών Αιμοδοτών για τις ανάγκες της Λαμπαδηδρομίας οδηγώντας φέτος  στην  δημιουργία  του Συλλόγου  Εθελοντών Φοιτητών Αιμοδοτών ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της Λαμπαδηδρομίας σύμφωνα  με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» κ. Θεόδωρο Τσαουσίδη είναι «η φλόγα της αγάπης να περάσει από κάθε ελληνική πόλη και συνοικία για να μεταδώσει το μήνυμα του Εθελοντισμού της Αιμοδοσίας στον κάθε πολίτη, στον κάθε Έλληνα».
Για τον σκοπό αυτό, ομάδες Φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού με την καθοδήγηση του Επιστημονικού τότε Συνεργάτη του  Τμήματος κ. Γιώργου Σαμαρνιώτη,  κατέθεσαν τις σχεδιαστικές τους προτάσεις  και μετά από επιλογή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, προκρίθηκε το σχέδιο της  φοιτήτριας Μαρίας Κοκινοπούλου.
Η δάδα κατασκευάστηκε από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και  παρουσιάστηκε στην Έκθεση που  διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων  του Ιδρύματος για τη συμπλήρωση των τριάντα πέντε χρόνων από την ίδρυσή του, στο Λαογραφικό Ιστορικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης με θέμα: «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2008» της ιδιωτικής συλλογής του κ. Αθανασίου Κριτσινέλη. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης  από 20-2/30-3-2012, ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στους 6.300, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  με την Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Η πρώτη δάδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  θα ανάψει στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο  Δήμο Αμαρουσίου με 1ο Λαμπαδηδρόμο  της 10ης  Λαμπαδηδρομίας, τον ιερέα  και αθλητή των Special  Olympics  κ. Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου και  θα καταλήξει τιμητικά  στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας εκεί όπου πρωτοξεκίνησε η Ιδέα της Λαμπαδηδρομίας, ενώ εκτός των ελληνικών συνόρων η δάδα θα ταξιδέψει στις 21/9 στην  Κόνιτσα, στις 22/9 στο Αργυρόκαστρο και  στις 23/9  στα Τίρανα.
 Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας παραχώρησε τις τρεις δάδες που διαθέτει για τις ανάγκες της 10ης Λαμπαδηδρομίας, όμως είναι απαραίτητος ο αριθμός των διακοσίων πενήντα (250) δαδών για την ομαλή διεκπεραίωση της, και οι χορηγίες από φορείς ή ιδιώτες είναι αναγκαία συνθήκη για αυτόν τον σκοπό.

                                                                                   
                                        Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.