Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ





Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ:

     Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ:
 ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΣΤΑΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ.
ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.
  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ. ΑΠΟ ΔΕΣΜΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ 1821. ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ΄ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΖΩΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΗΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ,
ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ.
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΔΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ:













ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ!

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ







ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ:  http://youtu.be/7lWawxokO9o
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 3 Μαρτίου  έως και την Πέμπτη 5 Μαρτίου  2015 η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου  του σχολείου μας στην Αθήνα. Συμμετείχαν εξήντα οκτώ μαθητές και τέσσερις συνοδοί καθηγητές. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε ξενάγηση στο Βράχο και στο Μουσείο της Ακρόπολης, επίσκεψη στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, επίσκεψη στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Πρωταρχικός σκοπός ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθητές μορφωτική εμπειρία αλλά και ψυχαγωγία.
 Το βράδυ της πρώτης μέρας οι μαθητές παρακολούθησαν κωμωδία που τους προσέφερε ένα δίωρο ψυχαγωγίας με μία εξαιρετική παράσταση. Το πρωί της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Βράχο της Ακρόπολης, ενώ το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι μαθητές απόλαυσαν την επίσκεψη μέσα από τις γνώσεις και τις επεξηγήσεις των ξεναγών. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την  καρδιά  της  σύγχρονης Ελληνικής  Δημοκρατίας. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του και τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού στην πατρίδα μας. Την τελευταία μέρα επισκέφτηκαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
         Γενικά, η εκδρομή στην Αθήνα κρίνεται επιτυχημένη, επειδή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να επισκεφθούν μια μεγάλη πόλη, να γνωρίσουν χώρους που γνώριζαν μόνο από τα βιβλία τους και την τηλεόραση,  αλλά και να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Ήταν τελικά μια εποικοδομητική επαφή με τον αρχαιοελληνικό αλλά και με τον σύγχρονο πολιτισμό.