Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Διαφυγές από κάθε εξάρτηση»

   Η ομάδα « Ταξιδευτές του θεάτρου» σε συνεργασία με  το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» και  το «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"»  πραγματοποίησαν στις 16 Φλεβάρη το πρόγραμμα «Διαφυγές από κάθε εξάρτηση» σε 2 τμήματα του σχολείου μας.





   Σκοπός του προγράμματος ήταν να θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με το θέμα της πρόληψης και της λήψης αποφάσεων στους εφήβους.  Ερωτήματα που τους οδηγούν μπροστά στη δυνατότητα επιλογών που όλοι μας έχουμε όταν χρειαστεί να αποφασίσουμε για τις ζωές μας. Το ζητούμενο δεν είναι οι απαντήσεις  άλλα η  «διαδρομή» που διανύουμε  για να φτάσουμε σε αυτές. Δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το Θέατρο του Καταπιεσμένου με την τεχνική του θεάτρου φόρουμ και σε όλα τα σχολεία ανέβηκαν παιδιά στη σκηνή και έδωσαν τη δική τους πρόταση. Βοήθησαν στο να γίνουμε όλοι πιο πλούσιοι σε ιδέες και εμπειρία.
Ευχαριστούμε την κ Γκουτζιαμάνη Γ., την ομάδα για την άριστη απόδοση και την κα. Καλώτα Ελευθερία Κοινωνιολόγο από τους Ορίζοντες.
Έπαιξαν οιΖαχαράκη Ιορδάννα  2ο ΕΠΑΛ, Καραθανάσης Αχιλλέας   (Μαθηματικός), Μανωλοπούλου Ολίνα (Νηπιαγωγός), Κοντός Αστέριος (Μηχανολόγος Μηχανικός), Σιτρά Αγγελική 3ο ΓΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.