Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ





      Το απόγευμα της Τετάρτης 27/06/2012 στην αυλή του Βαλταδωρείου έγινε η τελετή της απονομής των απολυτηρίων τίτλων των αποφοίτων μαθητών. Σε κλίμα συγκίνησης οι καθηγητές αποχαιρέτησαν τους μαθητές, ενώ ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων τους έδωσε αναμνηστικά.
    Η εκδήλωση τελείωσε με μουσική συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα αποτελούμενα από τους: Αλεξανδρή Δ., Σαπαλίδη Α., Παπακώστα Γ., Γρηγοριάδη Χ. το πρώτο, ενώ το δεύτερο από τους: Κιόρτση Β,. Φούντογλου Π., Φούντογλου Χ., Μαμάτσιο Λ. και Καραμαλή Δ.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ

   ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ κ. Κ. ΧΙΩΤΕΡΗ.


http://www.slideshare.net/martsoyk/2012-13428832

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ

Γεια σας.
  Την Κυριακή 1/7 το απόγευμα στο Βαλταδώρειο η ΑΡΣΙΣ ολοκληρώνει το 2ο Φεστιβάλ κόντρα στον Κοινωνικό Αποκλεισμό με τις εξής δράσεις:
18:00-20:00 Παιχνίδια δικαιωμάτων και παραδοσιακά παιχνίδια, με τα παιδιά του προγράμματος στήριξης της σχολικής φοίτησης της ΑΡΣΙΣ και όποια παιδιά παρευρίσκονται στο Φεστιβάλ.
20:00-20:30 Απονομή πιστοποιητικών αποφοίτησης στους ενήλικες μαθητές του Σχολείου Μεταναστών της ΑΡΣΙΣ
20:30-22:00 Πολιτισμική κουζίνα με γεύσεις από Κοζάνη, Πόντο, Κρήτη, Αλβανία, Ρωσία κ.α.
22:00-24:00 Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από Βαλκάνια.

 

Ας δώσουμε ραντεβού στην αυλή του Βαλταδωρείου κι ας συμμετάσχουμε σε αυτό το διαπολιτισμικό γλέντι όπως μπορούμε ο καθένας:
με παιχνίδι
με τραγούδι και χορό
ή και με σκέτο μασλάτι και χάψιμο (φέρτε και τίποτα για το μπουφέ, αν σας περισσεύει)
  Το κτήριο του Γυμνασίου που επιδίωξε να δώσει παιδεία και ανοιχτά μυαλά σε τόσες γενιές Κοζανιτών είναι σίγουρο ότι θα εκπληρώσει και τώρα το ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο.
                                                                   Τα δέοντα
                                                                   Ματίνα Μόμτσιου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-26Η ΙΟΥΝΙΟΥ


Καρανίκα Αναστασία
   Όπως όλοι ξέρουμε με τον όρο ναρκωτικά εννοούμε τις τοξικές, φυσικές ή χημικές ουσίες, που όταν εισάγονται στον οργανισμό, τον οδηγούν σε εξάρτηση και μεταβάλλουν την ψυχολογία του καθώς και τη νοητική του δραστηριότητα.
   Αλλά ας πάμε το χρόνο λίγο πίσω. Τα ναρκωτικά σαν φυτά, ήταν γνωστά στον άνθρωπο από χιλιάδες χρόνια. Ο άνθρωπος διέκρινε τις θεραπευτικές και ιδίως τις αναλγητικές ιδιότητες αυτών και τις χρησιμοποιούσε για την ανακούφισή του. Στην πορεία της χρήσης τους παρατηρήθηκαν οι παραισθησιογόνες και οι άλλες τους ενέργειες, που σχετίζονται με την τοξικομανία. Έτσι τα φυτά άρχισαν να χρησιμοποιούνται γι’ αυτές τις ιδιόμορφες ενέργειές τους σε μυστικές θρησκευτικές τελετές.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ


  Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.